OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. november 5., hétfő 15:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - DK: Méretes pofon a Fidesznek - Az ügyészség szerint nem vagyunk hazaárulók, amiért megszavaztuk a Sargentini-jelentést

    Miután az Európai Parlament képviselőiként megszavaztuk a Sargentini-jelentést, a fideszes politikusok támadásaira reagálva feljelentettük magunkat “hazaárulás" miatt. Az ügyészség elutasította a feljelentésünket, ezért panaszt tettünk, most elutasították ezt is. A Legfőbb Ügyészség a döntés szerint “bűncselekmény hiánya miatt" nem indít eljárást ellenünk; még Polt Péter szerint sem vagyunk hazaárulók.

A Demokratikus Koalíció szerint méretes pofont kapott a Fidesz: még a saját maga által megszállt ügyészséggel sem sikerült kimondatnia, hogy hazaárulók lennének, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. Ideje, hogy Orbán Viktor is felfogja: hazaárulózhat reggeltől estig, de mi akkor is európai magyar polgárok vagyunk, akik igent mondtak arra, hogy az EU megvédje a magyarokat az Orbán-rendszertől.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő, DK

Niedermüller Péter
EP-képviselő, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.