2024. április 25. csütörtök

2018. november 6., kedd 11:22

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 6., kedd (OS) - Az oktatás digitális átalakításába is besegít a Huawei

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és az információs és telekommunikációs technológiák egyik vezető globális szállítója, a Huawei Technologies regionális elnöke, James Li együttműködési megállapodást írt alá 2018. november 6-án, Sanghajban.
A magyar tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök kíséretében utazott Kínába, hogy részt vegyen az első Kínai Nemzetközi Import Expón (CIIE) november 5-10. között. Az innovációs minisztérium a rendezvényen önálló bemutató napot is tart majd november 8-án a magyar innovációkról, fejlesztésekről.

A szándéknyilatkozat értelmében a Huawei a következő években tovább segíti a szélessávú internet kiépítését Magyarországon annak érdekében, hogy a tervezett ütemezésben megvalósulhasson az a kormányzati cél, miszerint 2025-ig a magyar háztartások 90 százalékában elérhetőnek kell lennie a 100 Mbit/sec letöltési sebességű világháló-hozzáférésnek.

A vállalat a megállapodás szerint a világ egyik vezető mobilhálózati gyártójaként és a hazai 5G Koalíció alapító tagjaként, az 5G-n működő adatközpontok, adattárolók, az ún. Dolgok Internetéhez szükséges infrastruktúra kiépítését, korai kereskedelmi alkalmazásait is előremozdítja majd Magyarországon.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium