2018. november 13. kedd

2018. november 8., csütörtök 17:02

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (OS) - Kamu a fideszes öröm, feltörölték a padlót Orbánékkal!

"Nagyon aggasztónak találjuk az alkotmányos rendszerek korlátozását az egyes tagállamokban, amely érinti az igazságszolgáltatás függetlenségét, a korrupció elleni küzdelmet, a média és a civil társadalom szabadságát (…) "Kitartunk amellett, hogy a civil társadalom létfontosságú szerepet játszik egy teljes értékű demokráciában. A civil szervezeteknek lehetőséget kell biztosítani arra, hogy humanitárius célokat szolgáljanak a büntetésektől való félelem nélkül (…) "Hangsúlyozzuk, hogy a tudomány szabadsága a demokrácia sarok köve, melyet a kormányoknak mindenkor meg kell védeniük" – ezek mind a Néppárt által elfogadott határozatban szerepelnek és mindegyik mondat csattanós pofon Orbán Viktorék illiberális arcán.

A Fidesz teljes zavarodottságát az is jól mutatja, hogy a magyar miniszterelnök maga ismerte be kongresszusi beszédében: az Európában zajló negatív folyamatokért az uniós intézmények jobboldali vezetőit, a Néppárt prominenseit terheli a felelősség. Eddig is nevetséges volt, amikor Orbán a "bukott brüsszeli elit" elkergetéséről szónokolt a magyar választóknak, hiszen ő maga is tagja ennek a körnek, de most már egyenesen szánalmassá vált, ahogyan egymás után tapsolta meg az általa bukott elitnek nevezett elvbarátait. Velük szemben mi, a legnagyobb Európa-párti erőként azon dolgozunk, hogy megreformáljuk az uniót és megteremtsük a szociális Európát.

Ujhelyi István
EP-képviselő