OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető


2018. november 9., péntek 10:33

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Hős utca 15/a és 15/b lakói D. Kovács Róbert Antal, kőbányai polgármesternek címzett nyílt levélben tiltakoznak az épületek köré tervezett kerítés megépítése és élőerős beléptetési rendszer működtetése ellen, melyet az önkormányzat, mint többségi tulajdonos, a 2018. október 25-i társasházi közgyűlésen, az azon részt vevő mintegy 35 lakó ellenérvei és elutasítása ellenére megszavazott.

    A lakókat képviselő ügyvéd a társasházi közgyűlésen elmondta, hogy a Társasházi törvény 38. § (3) bekezdése alapján a határozatot kizárólag valamennyi tulajdonostárs igenlő szavazatával lehetett volna elfogadni. Aki a szavazás eredményeként a határozatot elfogadottnak tekinti, az jogsértést követ el. Aki egy ilyen aránnyal elutasított határozatot végrehajt, az ugyancsak nyilvánvaló jogsértést követ el. A határozat ily módon történő elfogadása a Társasházi törvénybe ütközik, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy "a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások vállalásához a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges".

A Hős utca hangjai blogon közzétett nyílt levelet a mai napig közel 70-en írták alá. Az aláírók száma folyamatosan nő, köztük önkormányzati lakásban élők, magántulajdonban és magántulajdonostól bérelt lakásban élők egyaránt vannak.

A lakók arra kérik a kőbányai önkormányzatot, hogy a kerítésre szánt összeget, igényeiket és jogaikat figyelembe véve, jövőbeli lakhatásuk biztosítására használja fel.

     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.