2024. április 17. szerda

2018. november 9., péntek 10:33

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Hős utca 15/a és 15/b lakói D. Kovács Róbert Antal, kőbányai polgármesternek címzett nyílt levélben tiltakoznak az épületek köré tervezett kerítés megépítése és élőerős beléptetési rendszer működtetése ellen, melyet az önkormányzat, mint többségi tulajdonos, a 2018. október 25-i társasházi közgyűlésen, az azon részt vevő mintegy 35 lakó ellenérvei és elutasítása ellenére megszavazott.

A lakókat képviselő ügyvéd a társasházi közgyűlésen elmondta, hogy a Társasházi törvény 38. § (3) bekezdése alapján a határozatot kizárólag valamennyi tulajdonostárs igenlő szavazatával lehetett volna elfogadni. Aki a szavazás eredményeként a határozatot elfogadottnak tekinti, az jogsértést követ el. Aki egy ilyen aránnyal elutasított határozatot végrehajt, az ugyancsak nyilvánvaló jogsértést követ el. A határozat ily módon történő elfogadása a Társasházi törvénybe ütközik, mert a törvény úgy rendelkezik, hogy "a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadások vállalásához a tulajdonostársak egyhangú határozata szükséges".

A Hős utca hangjai blogon közzétett nyílt levelet a mai napig közel 70-en írták alá. Az aláírók száma folyamatosan nő, köztük önkormányzati lakásban élők, magántulajdonban és magántulajdonostól bérelt lakásban élők egyaránt vannak.

A lakók arra kérik a kőbányai önkormányzatot, hogy a kerítésre szánt összeget, igényeiket és jogaikat figyelembe véve, jövőbeli lakhatásuk biztosítására használja fel.

Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület