OS Országos Sajtószolgálat
2019. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 9., péntek 13:00

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A nemzet jövője az iskolákban dől el

        A magyar mezőgazdaság öröksége és teljesítménye alapján a hazai gazdaság húzóágazata lehet - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a "Fenntartható agrárium és környezet" – az Óvári Akadémia 200 éves – múlt, jelen, jövő című konferencián, pénteken Mosonmagyaróváron.
     A tárcavezető az eseményt megnyitó előadásában emlékeztetett, hogy Európa első, folyamatosan működő agrár-felsőoktatási tanintézményét azzal a céllal hozták létre 1818–ban Magyaróváron, hogy minél több képzett, kiváló elméleti és gyakorlati tudással felvértezett mezőgazdász érvényesülhessen a hazai nagybirtokokon. Hozzátette: büszkén mondhatjuk, ez az intézmény egész Közép-Európa mezőgazdaságára és annak fejlődésére is hatással volt. Nagy István kiemelte: a nemzet jövője az iskolákban dől el, és ezt ma különösen komolyan kell venni.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.