OS Országos Sajtószolgálat
2019. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 9., péntek 15:14

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Kertész Imre Intézet közleménye – A Kertész Imre Intézet létrehozta az író életművét bemutató Digitális Tudástárat

    Sziveri János hagyatéka tavaly év végén került az Intézethez, a kéziratok és a leendő honlaphoz szükséges dokumentumok kiválogatása és digitalizálása az író özvegyének irányításával kezdődött meg. Május-június folyamán újabb ismeretlen dokumentumok (festmények, grafikák, fotók, levelek, jegyzetfüzetek, filmfelvételek stb.) kerültek elő, főként a Vajdaságban élő rokonok, barátok részéről – ezek leltározása szintén megtörtént.

A fenti szerzők műveinek szöveggondozása, publikációra való előkészítése, életrajzi dokumentumaik feldolgozása, digitalizálása a jövő évben is folytatódik.
     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.