OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. november 10., szombat 13:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 10., szombat (OS) - Az elnyomó hatalom kérjen bocsánatot, és fizessen a megalázott, kisemmizett rokkantnyugdíjasoknak! – Az MSZP Választmányának állásfoglalása

    Az elnyomó kormány 2010 óta megalázza azon embertársainkat, akik helyzetük miatt állami gondoskodásra szorulnak. Hat évvel ezelőtt a Fidesz gyűlöletkampányt indított, majd megalázó és embertelen felülvizsgálatokat követően, rokkantnyugdíjasok tömegeit zsebelte ki. Több százezer olyan embertől vettek el tízezreket, vagy mindent, akik nem lettek egészségesebbek, de az elnyomó hatalom az út szélére sodorta őket.

Megaláztatás, elszegényedés, hajléktalanság, öngyilkosság. Ezek voltak a könyörtelen hatalom döntésének a következményei.

Az MSZP az embertelen felülvizsgálatok kezdete óta kiállt a rokkantnyugdíjasok mellett azzal a könyörtelen hatalommal szemben, amely aljas eszközökkel vette el a rászorulóktól a gondoskodást. És mindezt miért? Azért, hogy még többet tiborczozhasson el a pénzéhes hatalom.

Most 2018-ban, egy régen eltemetett testület, az Alkotmánybíróság életjeleket adott, és kimondta, hogy az Orbán-kormány megsértett egy európai emberi jogi szerződést, így jogellenesen vette el rengeteg rászoruló honfitársunk rokkantnyugdíját.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.