OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. november 12., hétfő 10:32

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OS) - Több mint egymilliárd forint értékben érkeztek támogatási kérelmek a Wacław Felczak Alapítvány első pályázataira.

    Sikerrel zárult a magyarországi Wacław Felczak Alapítvány első pályázati kiírása, amelyben középiskolás és egyetemista fiatalok, oktatási intézmények, önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek számára hirdettek pályázatokat.

Az október 26-i határidőig összesen 340 támogatási kérelem érkezett az alapítványhoz több mint egymilliárd forint értékben. Az alapítvány kuratóriuma az értékelést követően 83 pályázat támogatásáról döntött.

Az októberben kiírt öt pályázat közül a lengyelországi osztálykirándulások indítását célzó "POLONICA VARIETAS", valamint a gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel programok szervezését segítő "SASFIÓKÁK" pályázat számított a legnépszerűbbnek. Előbbi esetében 445 millió forint összértékben 134 támogatási kérelmet regisztráltak, míg utóbbira 110 kérelem érkezett, összesen közel 400 millió forint értékben.

A támogatási kérelmek megnövekedett számával összhangban az alapítvány kuratóriuma végül egyhangúlag megszavazta az előzetesen meghatározott keretösszegek bővítését, így közel 250 millió forint összértékben kerülhetnek támogatásra a benyújtott pályázatok.

A nyertesek névsora megtalálható a Wacław Felczak Alapítvány hivatalos honlapján: http://wfa.hu/

     Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.