2024. április 24. szerda

2018. november 12., hétfő 10:32

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OS) - Több mint egymilliárd forint értékben érkeztek támogatási kérelmek a Wacław Felczak Alapítvány első pályázataira.

Sikerrel zárult a magyarországi Wacław Felczak Alapítvány első pályázati kiírása, amelyben középiskolás és egyetemista fiatalok, oktatási intézmények, önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek számára hirdettek pályázatokat.

Az október 26-i határidőig összesen 340 támogatási kérelem érkezett az alapítványhoz több mint egymilliárd forint értékben. Az alapítvány kuratóriuma az értékelést követően 83 pályázat támogatásáról döntött.

Az októberben kiírt öt pályázat közül a lengyelországi osztálykirándulások indítását célzó "POLONICA VARIETAS", valamint a gyermekeknek és fiataloknak szóló magyar–lengyel programok szervezését segítő "SASFIÓKÁK" pályázat számított a legnépszerűbbnek. Előbbi esetében 445 millió forint összértékben 134 támogatási kérelmet regisztráltak, míg utóbbira 110 kérelem érkezett, összesen közel 400 millió forint értékben.

A támogatási kérelmek megnövekedett számával összhangban az alapítvány kuratóriuma végül egyhangúlag megszavazta az előzetesen meghatározott keretösszegek bővítését, így közel 250 millió forint összértékben kerülhetnek támogatásra a benyújtott pályázatok.

A nyertesek névsora megtalálható a Wacław Felczak Alapítvány hivatalos honlapján: http://wfa.hu/

Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány