2024. április 24. szerda

2018. november 12., hétfő 11:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OS) - DK: Kásler Miklós  azzal sincs tisztában, hogy mi lenne miniszterként a feladata

A "Másállapotot a szülészetben" csoport képviselői egy találkozón tettek javaslatokat Kásler Miklós miniszternek, és Bódis József államtitkárnak a hazai szülészeti ellátás javításának lehetőségeire. Ám a beszámoló szerint Kásler azt a meglepő kijelentést tette: nem a minisztérium feladata felülről befolyásolni a szülészetek, kórházak munkáját, és szabályozással nem érhető el változás.

A Demokratikus Koalíció szerint megdöbbentő, hogy az emberi erőforrások minisztere ennyire nyíltan mellébeszélhet. A DK kíváncsi lenne, hogy Kásler Miklós szerint mi a minisztérium feladata, ha nem az, hogy az alárendelt intézményeket irányítsa és döntéseket hozzon a működésükről. Továbbá, ha nem szólhat bele felülről egy kórház belügyeibe, akkor legyen szíves sürgősen megmagyarázni, hogy miért szólhat bele az iskolák ügyeibe? A DK ezek után a "Másállapotot a szülészetben" mintájára javasolja megalapítani a "Másállapotot a miniszter fejében" csoportot.

László Imre
országgyűlési képviselő