OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. november 12., hétfő 11:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OS) - DK: Kásler Miklós  azzal sincs tisztában, hogy mi lenne miniszterként a feladata

    A "Másállapotot a szülészetben" csoport képviselői egy találkozón tettek javaslatokat Kásler Miklós miniszternek, és Bódis József államtitkárnak a hazai szülészeti ellátás javításának lehetőségeire. Ám a beszámoló szerint Kásler azt a meglepő kijelentést tette: nem a minisztérium feladata felülről befolyásolni a szülészetek, kórházak munkáját, és szabályozással nem érhető el változás.

A Demokratikus Koalíció szerint megdöbbentő, hogy az emberi erőforrások minisztere ennyire nyíltan mellébeszélhet. A DK kíváncsi lenne, hogy Kásler Miklós szerint mi a minisztérium feladata, ha nem az, hogy az alárendelt intézményeket irányítsa és döntéseket hozzon a működésükről. Továbbá, ha nem szólhat bele felülről egy kórház belügyeibe, akkor legyen szíves sürgősen megmagyarázni, hogy miért szólhat bele az iskolák ügyeibe? A DK ezek után a "Másállapotot a szülészetben" mintájára javasolja megalapítani a "Másállapotot a miniszter fejében" csoportot.

László Imre
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.