2024. április 17. szerda

2018. november 18., vasárnap 18:53

A Budapesti Ügyvédi Kamara közleménye
    Budapest, 2018. november 18., vasárnap (OS) - A több mint nyolcezer fővárosi tagot egybefogó szakmai önkormányzati köztestület, a Budapesti Ügyvédi Kamara dr. Tóth M. Gábor ügyvédet választotta meg elnökévé november 16-án a korábbi három cikluson át elnöki tisztet betöltő és ezen a választáson már nem indult dr. Réti László utódaként a következő négy évre.

A negyvenöt éves új elnök - főleg büntetőügyekkel foglalkozó ügyvéd - miként az új főtitkárrá választott, vele kortárs dr. Gyalog Balázs - korábban is vezető választott tisztségeket töltött be a kamara életében.

A kamarai tisztújításon két elnökjelölt közül választhatott a tagság. A megfigyelők szerint egy eszközeiben újszerű, informatív és korrekt kampány lezárása után a másik jelöltet, dr. Németh Zsoltot a kamara elnökségének tagjává választották.

Nyilatkozatában az új elnök hitet tett az ügyvédi hivatásrend egysége, a szakmailag magas szintű és morálisan kikezdhetetlen ügyvédi működésre való feltétlen törekvés mellett. Hangsúlyozta: az ügyvédség az igazságszolgáltatás rendszerének nélkülözhetetlen, egyben nagyon sajátos, szuverén szervezete. Ezen jellemzői - amelyek a jogkereső állampolgárok számára alapvetően fontos bizalmi tényezők - az ország demokratikus berendezkedésének és működésének elengedhetetlen feltételei.

Kiadó: Budapesti Ügyvédi Kamara