OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 22., csütörtök 13:36

A Budapesti Atlétikai Klub Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - A labdarúgás legendás csapatának, a Corinthian Casuals F.C.-nek a képviselői Magyarországra látogatnak a Budapesti Atlétikai Klub meghívásából

    Akik miatt fehérben játszik a Real Madrid

A magyar és angol amatőr labdarúgás közötti barátság újjáélesztése jegyében érkeznek Budapestre a héten a Corinthian Casuals képviselői. A szigetországi hatodosztályban szereplő együttes elődje, a Corinthian FC 1904-ben túrázott Magyarországon, és örökös vándordíjként felajánlotta a Corinthian Kupát a magyar amatőr futball támogatására.
A Budapesti Atlétikai Klub 1900-ban alakult az MTK-ból kivált, futballozni akaró sportolókból. (A kék-fehérek akkor nem akartak labdarúgó-szakosztályt működtetni.) A BAK 1901-ben egyik alapító tagja volt a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, majd a porifzmus bevezetése után megszűnt. Idén májusban alakult újra, jelenleg a magyar futball hatodik osztályában szerepel. Hétvégén a BAK az MTK Baráti Kör ellen játszik bajnoki mérkőzést, és erre a találkozóra meghívta a Corinthian Casuals képviselőit is, akik elfogadták az invitálást.
A BAK és a Corinthian Casuals is nyitott a korábbi jó kapcsolat felfrissítésére. A szigetországi amatőr futball ikonikus klubjának 143 ezer kedvelője van a Facebookon, a csapat meghatározó szerepet játszott a labdarúgás születésekor. Megannyi nagymúltú egyesületet inspirált a csapat, jó példa erre a Real Madrid, mely a fehér mezt a Corinthian FC miatt választotta.
További információ: http://budapesti-atletikai-klub.hu/
     Kiadó: Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.