OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 22., csütörtök 14:15

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - 30 külhoni jogászhallgató részesült Szász Pál tanulmányi ösztöndíjban

    A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2018 augusztusában hirdette meg idei felhívását a Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyre a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában élő, jogászképzésben részt vevő hallgatók jelentkezhettek. A pályázatokat 2018. augusztus 24. – október 10. között lehetett benyújtani, az ösztöndíjat az idei évben 30 külhoni magyar jogászhallgató nyerte el.

A támogatásban részesülő pályázók közül 21 erdélyi, 7 vajdasági és 2 felvidéki fiatal van. A pályázatok formai követelményeknek való megfelelését a felhívást kiíró Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vizsgálta, a tartalmi és szakmai értékeléseket a Nemzetpolitikai Államtitkársággal és a Budapesti Ügyvédi Kamarával együttműködve végezte.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 600 ezer forint támogatásban részesülnek, a pályázat teljes kerete 18 millió forint. Az ösztöndíjasokat év közben ügyvédek tutorálják, nyári gyakorlatukat pedig egy-egy neves ügyvédi irodánál töltik. A szakmai program a Budapesti Ügyvédi Kamara közreműködésével zajlik.

Az ösztöndíj meghirdetésével a magyar kormány célja a magyar jogászképzés fejlesztése a külhoni magyar területeken, ezáltal a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése a Kárpát-medencében és a diaszpórában.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.