OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. november 22., csütörtök 14:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. november 22., csütörtök (OS) - Egy rabszolgatörvény elfogadásával nem fog megoldódni a munkaerőhiány

    Elfogadhatatlan, hogy amíg a visegrádi országok lehagytak minket a bérek tekintetében is, addig a Fidesz a munkaerőhiányt a túlóra megnövelésével, kötelező robot elrendelésével akarja enyhíteni. A munka törvénykönyvének újabb munkavállaló-ellenes változtatása helyett az elnyomó hatalomnak azon kellene dolgoznia, hogy kezelje a kivándorlási válságot, ami a munkaerőhiány legfőbb oka.

Az MSZP, ahogyan eddig is, úgy ebben az ügyben is egyeztet a munkavállalók érdekképviseleti vezetőivel, mert támogatjuk a munkavállalók érdekvédelmi harcát és a szakszervezeteik törekvéseit.

Álláspontunk szerint nem a kötelező robot elrendelésére van szükség, hanem a munka törvénykönyvének átalakítására, és a fizetések komoly emelésére.

Ha még jobban megpróbálják kizsigerelni a dolgozókat, akkor még többen fogják elhagyni hazánkat és tovább fog növekedni az elvándorlás és a munkaerőhiány.

MSZP

Bővebb információ: Tóth Bertalan, az MSZP elnök-frakcióvezetője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.