OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. november 23., péntek 14:17

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 23., péntek (OS) - Költségvetési csalás gyanúja a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatánál – Kormányközeli gigacég árnyéka sejlik fel a háttérben

        Választ Chladek Tibor témában tartott sajtótájékoztatója után, de a 15 napos határidőt jóval meghaladva kaptunk, amiből két lényeges információt tudhattunk meg. Egyrészt, hogy a TAO-támogatásból megvalósítani kívánt beruházás kivitelezőjének kiválasztása és a szerződés tartalmi részleteinek meghatározása kizárólag a HSE elnökségének hatásköre és felelőssége volt. Ezért a HSE elnökségéhez is közérdekű adatigénylést nyújtunk be, hogy megtudjuk: hogyan zajlott a közbeszerzési eljárás, mely cégek tehettek még árajánlatot, és azok milyen szempontok alapján választották ki a nevezett nyíregyházi céget.
     Az MLSZ főtitkára által jegyzett válaszlevélből az is kiderült, hogy a budapesti CONFECTOR Mérnök Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság összesen 15.278.171 Ft, azaz több mint tizenötmillió forint TAO-támogatást ajánlott fel a HSE részére. A nevezett építőipari cég számos nagy volumenű állami beruházás kivitelezője, egyebek mellett csak a Miniszterelnökség budavári elhelyezésével összefüggésben több mint 13 milliárd (!) forintos állami megrendelést kapott.
     A rendelkezésre álló információk alapján nem látható, hogy a TAO-támogatás felajánlásán túl van-e bármi kapcsolódási pont a CONFECTOR KFT. és a HSE között, illetve hogy van-e esetleges kapcsolat a CONFECTOR KFT. és a megkapott TAO-támogatással köddé váló nyíregyházi M & N Fogtechnikai Bt. között.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.