OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. november 23., péntek 15:06

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 23., péntek (OS) - Ötmilliárdot vertek el a soha el nem készülő elektronikus jegyrendszerre

    "A papíralapú jegyrendszer Európa szégyene" - Ezt Tarlós István mondta a 2014-es főpolgármesteri kampány finisében, és megígérte, hogy 2017-re elkészül az elektronikus jegyrendszer. Azóta eltelt négy év, de semmi előrelépés nem történt az ügyben.

A főváros az e-jegyrendszer kiépítésére 17 milliárd forintnyi hitelt vett fel úgy, hogy a már kiépített kapuk a mai napig használatlanul állnak Budapest számos pontján. A városvezetés a kamatot elkezdte visszafizetni, és a felvett közpénz egyharmadát már el is költötte, csak azt nem tudjuk, hogy mire. A Liberálisok ezért közérdekű adatigénylést nyújtanak be a BKK felügyelőbizottságához és igazgatóságához, hogy megtudjuk, hová tűntek el a milliárdok. Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra kéri a BKK-t: hozza nyilvánosságra, hogy miért nem készült még el az e-jegyrendszer! Hozzák nyilvánosságra a dokumentumokat és jegyzőkönyveket, és a döntéseket igazoló papírokat, amelyek a csúszáshoz vezettek!

Szabadai Viktor Tarlós Istvánhoz is fordult az ügyben és felszólította: vállaljon felelősséget az e-jegyrendszer csúszásáért! Számoljon el a budapesti utasoknak arról, hogy miért nem tartotta be az ígéretét, és miért nem készült el négy év alatt sem az e-jegyrendszer, ami a modern, XXI. századi tömegközlekedés egyik alappillére, és amit a budapestiek megérdemelnének.

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/327076901417717/
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.