OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 25., vasárnap 13:13

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) - Magyarország kiemelten védi a nőket

        November 25-e a nők elleni erőszak megszüntetésének nemzetközi napja. Magyarország Kormánya elutasítja a bántalmazás minden formáját és elkötelezett a nőkkel szemben elkövetett erőszak elleni küzdelemben, fenyegessen az kapcsolaton belül vagy más módon. 2013-ban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb büntető törvénykönyve, amely kiemelten védi a nőket, és kiemelten bünteti a nők elleni erőszakos bűncselekményeket. A magyar kormány mindent megtesz azért is, hogy megvédje Magyarországot és a magyar nőket a tömeges bevándorlástól és az azzal együtt járó nők elleni erőszakos bűncselekményektől, amelyeknek száma a bevándorlóországokban radikálisan megnőtt.
     A kapcsolati erőszak áldozataira fordított éves finanszírozást is a többszörösére emeltük, 3 milliárd forint fejlesztési forrást is biztosítunk, emellett pedig folyamatosan bővítjük az intézményrendszert is.
     A világnap alkalmából a magyar kormány arra hívja fel a figyelmet, hogy a kapcsolati erőszak visszaszorításában kiemelten fontos a probléma mielőbbi jelzése és a segítségkérés. Az érintettek számára egyre több a lehetőség, nem szabad megvárni, hogy az erőszak krízishelyzetet idézzen elő.
     Idén 241 férőhellyel bővült a bántalmazottakat segítő ellátórendszer, új krízisközpontok, titkos menedékházak és félutas kiléptető házak jöttek létre.


     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.