2024. április 20. szombat

2018. november 25., vasárnap 17:33

A Virágozz és Prosperálj Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) - Közel 100 pedagógus, gyógypedagógus és iskolapszichológus vett részt azon a konferencián, ami a tanárokat, szülőket és diákokat egyaránt sújtó iskolai agresszió megfékezésének lehetőségeit tárgyalta a Virágozz és Prosperálj Alapítvány szervezésében.

Általánossá vált egymás elfogadásának hiánya. A konferencia szervezői ezért a megoldásokra helyezték a hangsúlyt. Novák Ferenc tanár röviden elkülönítette a testi okokra visszavezethető okokat, majd vázolta, hogyan szüntethető meg egy gyerek agresszív viselkedésmintája úgy, hogy a "megmentésén" keresztül a közösség is fellélegezzen.

Hír Tibor tanár arról beszélt, hogy a szabályok tiszteletben tartásának oktatása hogyan vezetett iskolájában a gyerekek egymás iránti megbecsüléséhez és békés iskolai légkörhöz. Bemutatta iskolai kódexüket is.

Nemere István író előadásában kitért arra, hogy az olvasás a műveltség gyarapítása mellett azért is fontos, mert aki sokat olvas, annak kimutathatóan fejlődik asszociációs képessége, gondolkodása. Mondandója második felében írásai hőseivel foglalkozott.

Végül rendhagyó bemutató órát tartottak, az Iskolai Elfogadás Program első foglalkozását úgy, hogy az osztály szerepét a pedagógus hallgatóság töltötte be. Mivel az Iskolai Elfogadás egy etikai megközelítésű pedagógiai program, ezért a "Mire jók a szabályok?" témájú foglalkozáson Az út a boldogsághoz alapelveit bemutató rövid oktatási célú videók közül a "Ne tégy semmi törvényellenest!" vetítették le.

Képek és további információ: +3670 7761917

Kiadó: Virágozz és Prosperálj Alapítvány