OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. november 26., hétfő 16:14

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Álljon ki az Orbán-kormány Ukrajna és a kárpátaljai magyarok védelmében!

    Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy álljon ki Ukrajna területi integritásának védelmében és ítélje el az orosz agressziót! Arra kérjük a Fidesz-kormányt, ne akadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz és az Európai Unióhoz! Arra kérjük Orbán Viktort, járjon közben az orosz elnöknél annak érdekében, hogy Ukrajnában mielőbb újra béke lehessen! Arra kérjük a magyar kormányfőt, hasson oda, hogy Vlagyimir Putyin tiszteletben tartsa Ukrajna területi egységét!

Meggyőződésünk, hogy Magyarország érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb politikai és katonai szövetségre lépjen Európával és a Nyugattal. Meggyőződésünk, hogy a kárpátaljai magyar kisebbséget ért jogsérelmeket a szövetségen belül lehetne a leghatékonyabban orvosolni. Ezért arra kérjük a Fideszt, határozottan és világosan foglaljon állást Ukrajna és a kárpátaljai magyarság védelmében! Ítélje el az orosz agressziót, a Krím-félsziget elcsatolását, és biztosítsa támogatásáról a határon túl élő honfitársainkat!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.