OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. november 26., hétfő 17:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Dr. Latorcai Csaba mutatta be az Erdély arcai és harcai című kötetet

    Szimbolikus jelentőséggel bír, hogy éppen a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabok és kényszermunkások emléknapját követő napon mutatják be az erdélyi katolikus főpapok hős helytállását megörökítő kötetet – utalt az "Erdély arcai és harcai – Erdélyi katolikus főpapok a szekuritáté irattárának tükrében" című könyvet bemutató köszöntőjében november 25-ére Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára. Ezen a napon, az Országgyűlés 2012-ben hozott határozata alapján, minden évben a Szovjetunióba hurcolt magyar politikai rabokra és kényszermunkásokra emlékezünk.
Latorcai Csaba kiemelte: az emléknap része annak a törekvésnek, amellyel Magyarország Kormánya méltó módon kíván emléket állítani a XX. század szörnyű traumáit elszenvedő, valamennyi ártatlan áldozatnak az első világháborútól, a trianoni békediktátumon és a vészkorszakon át a kommunista önkény tombolásáig. Ezt a célt szolgálta a 2014-2015-ben meghirdetett Holokauszt Emlékév, a 2015-ben elkezdődő és 2017. február 25-ig meghosszabbított Gulág Emlékév és ezt szolgálja minden év június 4-én a Nemzeti Összetartozás Napja is.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.