OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 26., hétfő 17:27

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Dr. Latorcai Csaba mutatta be az Erdély arcai és harcai című kötetet

    Az államtitkár az emléknappal kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy bárhogy is próbálják egyes vezető nyugati-európai politikusok mentegetni, a kommunizmus rémuralma világszerte mintegy 100 millió áldozatot követelt. Erőszakot és a szabadságjogok elnyomását jelentette. Kiközösítette, üldözte és elpusztította az ellenzéket, az ellenzéki gondolatot. Egyetlen akarat uralmát szolgálta, amely alávetettséget, megalázottságot és pusztulást hozott az emberiségre.
A humántárca közigazgatási államtitkára kiemelte: a könyv, amely a tervek szerint egy sorozat első része, a szerkesztők kitartó kutatómunkájának köszönhetően, a Szekuritate irattárának tükrében mutatja be a kommunista rendszer által üldözött és bebörtönzött erdélyi főpapok, mint Márton Áron, Bogdánffy Szilárd, Sándor Imre, Vasvári Aladár, Czumbel Lajos, Boros Béla, Alexandru Rosu és Boga Alajos megpróbáltatásainak történetét. Ugyanakkor emléket állít a papi hivatáshoz való hűségüknek, s híveikért vállalt küzdelmeiknek is.Elénk tárul a XX. század Erdélyének és az ottani Római, valamint Görög Katolikus Egyháznak, papjainak szenvedése, helytállása, az, ahogyan a kommunista gyűlölet ellenében a szeretet és a szolidaritás győzedelmeskedik. Mert a kötetben megidézett főpapok vértanúságukban is hirdették a szeretet és a szolidaritás üzenetét – emelte ki beszédében Dr. Latorcai Csaba.
A kötet kormányzati támogatással készült el és jelent meg.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.