OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. november 27., kedd 12:34

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Benyújtásra került a Gruevszki-vizsgálóbizottsági kezdeményezés

    Az ellenzéki frakciók közös aláírásával benyújtásra került a az Országgyűlés elé az a vizsgálóbizottsági kezdeményezés, mely a magyar állami szervek Gruevszki-ügyben betöltött szerepét hivatott feltárni. Az ügy szövevényes részleteit látva és tekintettel arra, hogy naponta újabb botrányos elem kerül nyilvánosságra, indokolt a vizsgálóbizottság munkájának hatékony előkészítése. Ezért a Jobbik és az LMP országgyűlési képviselőcsoportja előkészítő testületet hoznak létre annak érdekében, hogy minél hamarabb meg tudja kezdeni tevékenységét a volt macedón miniszterelnök Magyarországra szökését vizsgáló bizottság.

Az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy a Fidesz és az irányítási alatt álló állami szervek nem hajlandóak semmilyen érdemi beszámolóra arról, hogyan jutott magyar diplomaták segítségével hazánkba a jogerősen börtönbüntetésre ítélt volt macedón miniszterelnök, és hogyan kaphatott rendkívüli gyorsasággal menedékjogot. A múlt héten nem kapott érdemi és valós információt az ügyről a Nemzetbiztonsági Bizottság, és nem engedte a volt macedón miniszterelnök ügyét napirendre venni sem a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, sem a Külügyi Bizottság.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.