OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 27., kedd 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - A DK törvényjavaslatot nyújt be - A Fidesznek döntenie kell, hogy a nők vagy a nőverők oldalára áll

    Magyarországon jelenleg több, mint 200 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve, továbbá minden héten meghal egy nő kifejezetten bántalmazás miatt. Míg Európa többi országában a nőket védi az Isztambuli Egyezmény, addig Magyarországon nem, mert az Orbán-kormány évek óta nem hajlandó azt érvényesíteni a magyar jogrendszerben. Az Orbán-rendszer középkori gondolkodása jól látszik Novák Katalin tegnapi nyilatkozatán is, aki nem lép fel a nőverés ellen, de meg akarja mondani, hogy kinek legyen gyereke.

A Demokratikus Koalíció egy olyan törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amely ratifikálja az Isztambuli Egyezményt. Ezzel döntésre kényszerítjük az Orbán-kormányt: a Fidesznek szavaznia kell majd, hogy a nők vagy az erőszaktevők oldalára áll. Mi, európai magyarok meg akarjuk büntetni azokat, akik kezet emelnek a nőkre, majd a vak komondorra mutogatnak. Lehet, hogy a Fidesznél rendben van, hogy a nőket verik, de nálunk, európai magyaroknál aki megüt egy nőt, annak büntetés jár. Nem fogjuk hagyni, hogy a Fidesz megvédje a nőverőit, a magyar nők ennél többet érdemelnek.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető- helyettes
DK

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.