OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 27., kedd 13:46

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Az LMP kezdeményezi, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság részletes tájékoztatást kérjen az új ukrán-orosz konfliktusról -

    Mint ismert, a tegnapi napon az ukrán parlament megszavazta Petro Porosenko ukrán elnök javaslatát a hadiállapot bevezetéséről az Azovi-tengeren történt orosz-ukrán incidens miatt. Az ukrán hadsereget pedig teljes harckészültségbe helyezték.

Álláspontunk szerint a helyzet olyan biztonságpolitikai kockázatokat rejt magában, amelyek Magyarországra is kihatással lehetnek. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy az Országgyűlés bizottságai a szomszédunkban kialakult helyzetről a lehető legrészletesebben tájékoztatást kapják meg. Ezért a nemzetbiztonsági bizottság tagjaként kezdeményeztem, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén külön napirendi pontban foglalkozzon a témával.

Ungár Péter

országgyűlési képviselő (LMP)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.