OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. november 27., kedd 16:10

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Az emberi erőforrások miniszterének felkérésére Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár képviselte hazánkat november 27-én az Európai Unió Oktatás, Ifjúság, Kultúra és Sport Tanácsának második ülésnapján. Az ülésen Gernot Blümel osztrák miniszter ismertette a következő, 2021-2027-es Kreatív Európa programra vonatkozó javaslat tárgyalásáról készült jelentést. Ezt követően a Tanács elfogadta a 2019-2022-es időszakra vonatkozó Kulturális Munkatervet.

    Az audiovizuális szakpolitika területén született egy mérföldkőnek számító dokumentum az európai tartalmaknak a digitális gazdaságban való erősítéséről. A javaslat egyfajta politikai agendaként szolgál és megmutatja, hogy az EU-nak és a tagállamoknak mit kell tenniük a jövőben a kulturális, audiovizuális szektor és a média felvirágoztatása érdekében.
Az ülés egyik kiemelkedő jelentőségű témája az álhírek terjedésének kezelése: az európai médiakörnyezet előtt álló kihívások volt. Fekete Péter felszólalásában hangsúlyozta, hogy az online tér egy folyamatosan változó, fejlődő környezet, ezért fontos a szabályozás rugalmassága. Az ön– vagy a társszabályozás során, a hatóságnak kiemelkedő jelentősége van a magatartási kódexek jogszerűségének és hatékonyságának biztosításában. A Tanács délutáni sport ülésszakán a miniszterek megállapodtak a sport társadalmi-gazdasági előnyeiről szóló következtetés tartalmában. A következtetés a tagállamok, az Európai Bizottság és a sportmozgalmak számára is fontos célkitűzéseket tartalmaz.
     Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.