OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. november 28., szerda 13:13

A Junior Achievement Magyarország közleménye
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - 2018. november 27.-én Budapesten (Impact HUB) megrendezésre került az NN Biztosítóval közös programunk, az NN Innovációs Tábor.Az egész napos intenzív program célja az volt, hogy a résztvevők 4-5 fős csapatokban dolgozva megoldást találjanak egy valós problémára, amelyet a program végén prezentálniuk kellett a szakmai zsűri előtt.

    Az ötletfejlesztés során a résztvevőkhöz az NN Biztosító munkatársai csatlakoztak, így a diákok megtapasztalhatták milyen volt egy csapatban dolgozni az NN szakembereivel. Az esemény végén pedig a szakmai zsűri előtt kellett egy rövid prezentációban bemutatni a javasolt megoldást. Az Innovációs Táboron közel 70 diák vett részt, 7 középiskolából szerte az országból (Budapest, Debrecen, Eger, Veszprém).

A diákok feladata az volt, hogy találjanak ki egy lehetséges megoldást arra vonatkozóan, hogy a nagyvállalatok és a középiskolások hogyan tudnak együttműködni azért, hogy a diákok értékes tapasztalatot szerezzenek a pályaválasztáshoz, a vállalatok pedig értékes erőforrásként tekintsenek a diákokra.

Az I. helyezett a BMSZC Neumann János Számítástechnikai Szakgimnázium, Neumann.io csapata lett, akiknek ötlete egy olyan működő weboldalt volt, ahol a diákok és a cégek regisztrációt követően felvehetik egymással a kapcsolatot, és az elvégzett gyakorlatot/munkát követően mind a cégek, mind pedig a diákok értékelhetik egymást a felületen.

Bővebb összefoglaló: http://ejam.hu/hirek/innovacios-tabor-budapesten/
     Kiadó: Junior Achievement Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.