OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. november 28., szerda 13:50

A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - ENSZ gyűlés a kannabisz újrabesorolásáról Bécsben

    A Nemzetközi Kannabisz Szabályozás Konferencia az utolsó lehetőség, hogy a legfontosabb érdekelt felek - kutatók, betegszervezetek, hallgatók, hivatalnokok, politikai döntéshozók, magánszektorbeli vállalkozások, befektetők és mások - hozzászóljanak ehhez a nagyon fontos kérdéshez.
Az ENSZ Kábítószer Bizottsága (CND), az ENSZ egyetlen kannabisz szabályozással foglalkozó szervezete ebben az időpontban kapja meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) végleges besorolási ajánlásait a kannabidiolra (40. ECDD) és a kannabisz minden formájára (41. ECDD). Ezeket az ajánlásokat az ENSZ Kábítószer- és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) fogja előterjeszteni a 187 tagállamnak székhelyén, Bécsben.
Ez az összejövetel lesz a végső globális találkozó a kábítószer-politikával foglalkozó magas szintű ENSZ-ülés előtt (2019. március), ahol az új Kannabisz Szerződés ütemezését és a 2019-2029-es cselekvési tervet fogják megszavazni az országok. Ezek a döntések lehetőséget nyújtanak az országok számára innovatív szabályozások és új piaci kilátások kidolgozására.
A besorolás áttekintése mellett ez az esemény bemutatja a kannabisz és az ipari kenderpiacok és termékek olyan innovációit, amelyek a 2030-as ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok (SDG), a fenntartható társadalmak globális keretrendszerének eredményei szempontjából relevánsak.

További részletek: http://conference.faaat.net/
     Kiadó: Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.