OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 28., szerda 16:31

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - A szíriai háború áldozatainak kórházi ellátását támogatja a Hungary Helps Program

    Magyarország Kormánya támogatja a Nyitott Kórházak elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést, mert  egyetért a szülőföldjük térségében szükséget szenvedő  közösségek és családok megsegítésével, ezen közösségek helyben maradásának és az innen elmenekültek hazatérésének elősegítésével.

A kormánydöntés előzménye, hogy Azbej Tristan a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, valamint Habsburg Eduárd Magyarország szentszéki nagykövete korábban találkozott az egyik legnagyobb olasz segélyszervezetnek számító, katolikus szellemiségű AVSI alapítvány főtitkárával, Giampaolo Silvestrivel, aki bemutatta a Nyitott Kórházak projekt részleteit. Azbej Tristan elmondta, hogy a Nyitott Kórházak kezdeményezés megegyezik a magyar kormány támogatásainak mind a migráció megelőzésére, mind az üldözött keresztények megsegítésére vonatkozó célkitűzésével. A kormány által most elfogadott Nyitott Kórházak projekt célja: egészségügyi ellátás a háború áldozatainak és a pusztítás miatt segítség nélkül maradt embereknek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.