OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 28., szerda 17:22

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 28., szerda (OS) - Ígéretes kilátásai vannak a magyar agráriumnak

    Kiemelkedően fejlődött a magyar mezőgazdaság termelékenysége az elmúlt években – fogalmazott a mezőgazdaságért felelős államtitkár Siófokon egy agrárgazdasági konferencián. Feldman Zsolt kiemelte, folyó áron 50%-kal nőtt az ágazat kibocsátása, ami a legmagasabb érték az Európai Unióban.

A magyar mezőgazdaság termelékenysége 2010 és 2017 között összességében jelentősen növekedett – mondta a fórumon Feldman Zsolt - ez a növekedés uniós összehasonlításban is figyelemre méltó. Ennek eredményeként az elmúlt években a magyar mezőgazdaság termelékenysége érdemben kezdett felzárkózni a régi tagországokéhoz: míg 2010-ben a magyar mezőgazdaság egy hektárra jutó bruttó hozzáadott értéke az EU 15-36%-át érte el, ez az arány 2017-ben már 49% volt. 2010 óta mintegy 50%-kal nőtt az export értéke, amely jelenleg 9 milliárd euró környékén áll. Nem csak az érték, de a külkereskedelmi egyenleg is 463 millió euróval, azaz 49%-kal nőtt.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.