OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 24. szombat
Ismertető


2018. november 29., csütörtök 15:22

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 29., csütörtök (OS) - Alaptörvény-ellenes a jobboldali sajtó totális centralizálása

    Újabb szintet lépett a Fidesz pofátlansága; egy nap alatt söpörte maga alá, immár szervezetileg is a magyarországi média jelentős részét, rádiót, tévét, újságokat. A magyar sajtó nagyjából kilencven százaléka – ideértve a közterületi reklámpiacot is – a kormány, az állam kezében van, volt eddig is, a különbség mostantól az, hogy ezt nem is leplezik. Orbán végleg elérkezett arra a pontra, amikor már semmiféle látszatra nem ad. Hiába figyelmeztetett már többször is az Európai Unió és az Egyesült Államok, hogy a média bekebelezése a plurális, demokratikus élet megölésével és az illiberalizmus teljes hódításával egyenlő, a Fidesz a miniszterelnök utasításainak megfelelően foglalta el a sajtó egyre nagyobb területét.

Ma Magyarországon végképp nem beszélhetünk sajtószabadságról, a megmaradt szabad média egyik napról a másikra él, vagy az is a kormány kegyeiből létezik. Ez a helyzet nem pusztán az újságírók szabadságát korlátozza, hanem kifejezetten alaptörvény-ellenes. Megszünteti a szabad tájékozódás lehetőségét, egyoldalúan befolyásolja a közvéleményt, egyetlen demokratikus normának nem felel meg. A Magyar Liberális Párt nem csak azt várja el a Gazdasági Versenyhivataltól és a médiahatóságtól, hogy állítsa meg ezt a folyamatot, ne engedélyezze ennek a Fidesz-féle konglomerátumnak a létrejöttét, hanem az Alkotmánybíróságtól is elvárja: szerezzen érvényt a demokratikus média létezésének Magyarországon.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.