OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. november 30., péntek 17:25

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 30., péntek (OS) - A Liberálisok feljelentése alapján megkezdődött a nyomozás a hernádi sportpálya ügyében

    A NAV Bűnügyi Főigazgatósága jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hernádi sportpálya ügyében. A nyomozó hatóságnál a mai napon tett tanúvallomást Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke, aki a feljelentést tette a korrupciós botrányba fulladt üggyel kapcsolatban.

Példás gyorsasággal láttak munkához a közreműködő hatóságok a Hernádi Sportegyesület (HSE) TAO-pályázatával kapcsolatban felmerült korrupciós ügyben. Chladek Tibor hosszas és alapos tényfeltáró munkát követően november 15-én tett büntetőfeljelentést ismeretlen tettes ellen a Dabasi Járási Ügyészségen. A járási ügyészség előbb az ügyben illetékes Budakörnyéki Járási Ügyészséghez továbbította a feljelentést, majd alig néhány nappal később jelentős összegű vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával nyomozás is indult a NAV Bűnügyi Főigazgatóságán.

A Liberálisok politikusa a tanúkihallgatást követően a NAV óbudai igazgatósági épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megköszönte a nyomozó hatóságok gyors intézkedését, és abbéli reményének adott hangot, hogy a nyomozás mielőbb fényt deríthet az ügy ma még homályos részleteire. Chladek Tibor elmondta: több mint aggályos, hogy bár a hernádi képviselő-testületi üléseken több alkalommal is elhangzott a HSE TAO-pályázata kapcsán bűncselekmények gyanúja, sem a sportegyesület, sem a helyi önkormányzat nem tett feljelentést.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.