OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. december 3., hétfő 11:18

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2018. december 3., hétfő (OS) - A VGYKE különféle helyszíneken népszerűsíti az audionarrációt

        A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete újabb kihívása az audionarráció népszerűsítése látássérültek körében. "A vizuális kultúra mindenkié" elnevezésű programunkban partnerünkkel, az AKKU Egyesülettel, akadálymentes színházi előadásokat, festmények és szobrok audionarrálását, valamint interaktív narrációs klubot valósítunk meg.
     Fodor Ágnes VGYKE elnöke kifejtette: Reméljük, minél több látássérült embertársunknak tudunk olyan felejthetetlen élményt adni a narráció segítségével, amely színházi előadások és mozifilmek minőségi élvezetéhez járul hozzá. Honlapunkon mindenki számára hozzáférhetővé tettük ezeket az anyagokat. Kérem, látogassák önök is az alábbi linken: http://www.vgyke.com/296-2/fotok-festmenyek-rajzok/
     De mi is az audionarráció?
     Olyan, a kultúra akadálymentes hozzáférését elősegítő értékes szolgáltatás, amely egyre több helyszínen elérhető látássérült személyek számára. Színházi előadás, mozifilm vagy egyéb művészeti tevékenység vizuális elemeinek akadálymentes élvezetét teszi lehetővé vak és látássérült személyek számára. Mindazt megkísérli leírni, ami a látó néző számára egyértelmű, vagyis azokat a képeket, történéseket, melyekről a látássérült néző korábban csak fülbesúgás útján szerezhetett információt.
     Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft (FSZK)

VGYKE
Sajtóiroda


     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.