OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. december 3., hétfő 14:30

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 3., hétfő (OS) -

        A teljes körű vizsgálatot követően kiadott közös jelentésben a nemzetiségi biztoshelyettes az alapvető jogok biztosával egyetértésben megállapította, hogy az infrastrukturális hiányosságok a gyermeki és oktatási jogok, valamint az emberi méltósághoz fűződő alapjogok sérelmének közvetlen veszélyét idézték elő. A jelentésben megfogalmazott álláspont szerint feltételezhető, hogy – tárgyi és személyi feltételek hiányában – a nevelő-oktató tevékenységet végző tagintézmény-vezető és a pedagógusok legjobb szándéka ellenére sem biztosított a tarnazsadányi általános iskolában a minőségi oktatás, sem a különböző oktatási szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés. Ráadásul – figyelemmel az intézmény költségvetési helyzetére – az utóbbi években elmaradtak a pályázati támogatások, s így az említett személyi és tárgyi feltételek kialakításához szükséges beruházási források, valamint a lehívásukhoz szükséges kapacitások is hiányoztak.
     Az alapvető jogok biztosa és a nemzetiségi biztoshelyettes mindezek miatt az érintett és illetékes hatóságokhoz fordult, hogy saját hatáskörükben eljárva mielőbb és teljes körűen szüntessék meg a felmerült alapjogi visszásságot, azaz a rendelkezésükre álló eszközökkel, soron kívül nyújtsanak segítséget a tarnazsadányi általános iskola infrastrukturális fejlesztéséhez.


     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.