OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 3., hétfő 15:01

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. december 3., hétfő (OS) - Párbeszéd: Felháborító, hogy a kormány elüldözte az ország legjobb egyetemét!

        A Párbeszéd mélységesen elítéli, hogy az Orbán-kormány kidobta az országból Magyarország legsikeresebb és legfontosabb felsőoktatási intézményeinek egyikét. Ezzel Orbánék – akik között bőven találunk CEU-n végzett politikusokat – beleütötték az utolsó szöget az oktatás és a tudomány szabadságának koporsójába.
     A magyar kormány a CEU Bécsbe üldözésével kiírta magát a demokráciák közösségéből: politikailag motivált alapon zárat be és privatizál egyetemeket, korlátozza a diákok oktatáshoz való jogát, tudatosan teszi tönkre a magyar oktatási rendszert.
     A Párbeszéd mindent meg fog tenni, hogy megvédje a hazai iskolákat, a diákokat és a tanárokat. Meg kell újítani a hazai oktatást, de ennek egymás kölcsönös megértésén, a szolidaritáson kell alapulnia és mindenki számára lehetővé kell tenni az oktatáshoz való alapvető jogot.


     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.