2024. április 25. csütörtök

2018. december 5., szerda 12:03

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Egyre többen végeznek önkéntes munkát Magyarországon

Fontos megemlíteni, hogy a kormány az elmúlt időszakban nagyságrendekkel növelte a civil szervezetek állami támogatását. Míg 2010-ben 144 milliárd forintot, addig 2016-ban már 240 milliárd forintot fordított a társadalmilag értékes munkát végző civil szervezetek munkájának támogatására.

Köszöntjük tehát az önkénteseket és köszönjük az áldozatos tevékenységüket, amelyeket tágabb környezetükben végeznek nap mint nap. Az önkéntes tevékenység olyan humán erőforrás, amely egyrészt hozzájárul társadalmunk erkölcsi, szociális, kulturális fejlődéséhez, másrészt a gazdaság – nemzeti jövedelemben mérhető – erősödéséhez.

Nyitrai Zsolt
kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ