OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2018. december 5., szerda 13:30

A Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület (TIKE) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A múlt héten Isztambul két, egymással összefüggő nemzetközi konferenciának adott otthont a mediációval kapcsolatban. Az egyik konferencia témája a konfliktusok jelenlegi helyzete, illetve az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) tagjainak mediációs képességeinek felmérése volt.

        A valóság az, hogy 21. században az emberiségnek újfajta kihívásokkal kell megküzdenie. Amikor már azt gondoltuk, hogy a nemzetközi jog, az intézmények, a demokrácia és a jogállamiság, az elszámoltathatóság, a szabad kereskedelem, a nemek közötti egyenlőség és más témákban elért eredményekkel a pohár már félig tele van, akkor kezdett megmutatkozni, hogy valójában még félig üres. Mindannyian tisztában vagyunk a tünetekkel, nincs szükség ezekre újra emlékeztetni. Kereskedelmi háborúk, a nemzetközi kizsákmányolás új formái, geopolitikai versenyek, nagyhatalmi proxy háborúk, széteső nemzetállamok, a terrorizmus, az idegengyűlölet, az iszlámellenesség, a növekvő egyenlőtlenségek és az igazságtalanság a pohár üres részét képező tendenciák napjainkban.

     Kiadó: Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület  (TIKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.