OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 5., szerda 13:31

A Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület (TIKE) közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A múlt héten Isztambul két, egymással összefüggő nemzetközi konferenciának adott otthont a mediációval kapcsolatban. Az egyik konferencia témája a konfliktusok jelenlegi helyzete, illetve az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) tagjainak mediációs képességeinek felmérése volt.

        Vegyük a szíriai helyzetet! Törökország kezdeményező és emberi hozzáállása megtisztított 4000 km2 területet két terrorszervezettől, a DAES-től és a PKK/PYD/YPG-tól. Ha nem avatkoztunk volna be, népünk állandóan ki lett volna téve ezen terroristák támadásainak és nem találtunk volna politikai megoldást a szír tragédiára. Törökország mindent megtesz annak érdekében, hogy az emberi szenvedést csökkentse. Törökország világviszonylatban a legtöbb menekültet befogadó ország és az egész világon a legtöbbet áldozza a menekültek ellátására, olyannyira, hogy többet költ az emberi segítségnyújtásra, mint a világ legnagyobb gazdasága. Ugyanakkor Törökország több tízezer, sőt százezer ember életét megmentő szerződések megkötésén fáradozik, valamint egy olyan politikai megoldást szorgalmaz, amely a szomszédos Szíria területi egységét szavatolja.

     Kiadó: Törökország Integrációjáért Kulturális Egyesület  (TIKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.