2018. december 18. kedd

2018. december 5., szerda 15:09

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - DK: Át kell dolgozni a parlagfű elleni harc stratégiáit!

Magyarországon több mint egymillió ember szenved parlagfű allergiában, amivel világelsők vagyunk.

A Demokratikus Koalíció ezért kereste meg Zsigó Róbert államtitkárt követeléseivel, a parlagfű elleni harc stratégiáját ugyanis át kell dolgozni, hogy legyenek benne konkrét célok és konkrét felelősök megnevezve - ma mindkettő hiányzik. A DK szerint szükség lenne egy általános népegészségügyi felmérésre, továbbá sürgősen ki kell nevezni egy parlagfűvel foglalkozó kormánybiztost is. Kezdeményezzük, hogy legyen egyeztetés a problémával kapcsolatban a szomszédos országokkal, és a megszűnt Parlagfű Kerekasztal helyett legyen valódi egyeztetési mechanizmus a civil szervezetek, a kormányzat és az érintett gazdasági szereplők között.

A parlagfű elleni küzdelem konkrét célja pedig első lepésként minimum a pollenszám koncentrációnak a felére történő csökkentése kell hogy legyen.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő