OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 5., szerda 15:10

A Magyar Liberális Párt közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Sermer Ádám nyílt levele Tarlós Istvánnak

    A személyes véleményétől függetlenül említette kifogásként azt is, hogy a főváros sok más egyetemmel szemben a CEU-val nem állt közvetlenül szerződéses jogviszonyban. Pontosan emiatt javasoltam még októberben, hogy a főváros kössön külön megállapodást New York állammal, illetve a CEU-val is annak érdekében, hogy a kormányra nyomást lehessen gyakorolni. Ez lett volna a budapesti polgárok érdeke.

A műsor kapcsán fontosnak tartom azt is tisztázni, hogy Budapest kulturális sokszínűségének fenntartása is érdeke lenne - nem csak a budapesti, de - minden magyar polgárnak. Ezért hívtam fel korábban arra a figyelmet, hogy a főváros iparűzési adó - bevételeinek egy kis részéből esély nyílhatna arra, hogy a nehéz helyzetbe kerülő kulturális intézmények jövője se váljon kétségessé. Meggyőződésem, hogy nem létezik olyan L. Simon Lászlóval kötött megállapodás, ami a kultúra sokszínűségét valóban tudná biztosítani. Ebben az ügyben sem csupán a számokról van szó. A komoly hangsúllyal kikiáltott állampárti kultúrharc elemeként semmilyen garanciát sem jelent a támogatási összeg változatlansága. Ha a változatlan összeget az eddigiekkel ellentétben állampárti illetékesek fogják saját hatáskörben elosztani az intézmények között, úgy a sokszínűség cél helyett problémává fog válni. Pontosan ugyanolyan rendszer lesz így a budapesti kultúra területén, mint a Magyarországon bejegyzett civilszervezetek állami támogatásának esetén.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.