2024. április 19. péntek

2018. december 5., szerda 15:11

A Magyar Liberális Párt közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - Sermer Ádám nyílt levele Tarlós Istvánnak

Ahogy a civil szervezetek objektív támogatása és megítélése sem elvárható az illiberális állampárt házi civiljétől  - Csizmadia Lászlótól a CÖF egyik vezetőjétől, úgy L. Simon Lászlóról sem tudom feltételezni, hogy az illiberális kultúrharc törekvéseivel szemben képviselje a polgárok tényleges érdekeit.

Főpolgármester úr, ne legyen gyáva! Vállalja a felelősséget az e-jegyrendszer botrányaiért, a budapesti kórházak lepusztulásáért, a CEU elüldözéséért, Budapest kulturális sokszínűségének korlátozásáért! Egy főpolgármester nem hazudhatja azt minden botrány során, hogy őt semmilyen felelősség nem terheli. Egy főpolgármester nem tolhat le magáról minden felelősséget a helyetteseire. Egy főpolgármester nem teheti meg, hogy a főváros legfontosabb ügyeiről még véleménye se legyen. Amennyiben tényleg azt gondolja, hogy Ön mindezt megengedheti magának, akkor igazat kell adjak a kedves feleségének: Önnek nincs tovább helye a közéletben.

Vonuljon vissza, és hagyja, hogy olyan főpolgármestere lehessen végre Budapestnek, aki tenni is akar a budapesti polgárok érdekeiért, aki az állampárt akaratával szemben is képes a budapesti polgárok érdekeinek képviseletére,  és aki képes vállalni a tetteiért a felelősséget!

A fentiekkel szemben semmi jelentősége, de ha már felmerült dilemmaként, akkor ezt is tisztázzuk zárásként: Sermer György a nagypapám volt.

Tisztelettel,
Sermer Ádám