OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. december 5., szerda 21:07

A Szim Salom Hitközség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek a teljes egyházi státusz visszaállítását kérik nyílt levelükben Orbán Viktor miniszterelnöktől.

    Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Országgyűlés – az Alkotmánybíróság határozatai alapján és a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága jogerős ítéletének is megfelelve – napjainkban tárgyalja az új egyházügyi törvény módosítását, amelyhez a kormányzó Fidesz-KDNP frakciónak ma kétharmados többsége van. Ez a helyzet lehetővé teszi azt, hogy a történelmi magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek ismét teljes jogú egyházként folytathassák hitéleti tevékenységüket. Ezért mi, a két progresszív zsidó hitközség azt kérjük Miniszterelnök Úrtól, hogy közbenjárásával támogassa és segítse elő, hogy a törvény újra biztosítsa közösségeink számára 2012 előtt már birtokolt teljeskörű (történelmi) bevett egyházi státuszunkat.


     Kiadó: Szim Salom Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.