OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 5., szerda 21:08

A Szim Salom Hitközség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek a teljes egyházi státusz visszaállítását kérik nyílt levelükben Orbán Viktor miniszterelnöktől.

    Közösségeink tagjai messzemenően érintettek az országunkat is veszélyeztető terrorizmus által és érdekeltek a szélsőséges eszmék elleni küzdelemben. A gazdag haladó magyar zsidó hagyományok megőrzésével és megerősítésével mi is hozzá szeretnénk járulni ehhez a küzdelemhez és hazánk erősödéséhez, fejlődéséhez.

Miniszterelnök Urat kiemelkedően jó viszony fűzi Izrael miniszterelnökéhez is, Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök úrhoz, aki többször is kiemelte, hogy Ön mennyire fontosnak tartja a magyar zsidó közösség védelmét és támogatását.


     Kiadó: Szim Salom Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.