OS Országos Sajtószolgálat
2019. szeptember 16. hétfő
Ismertető


2018. december 5., szerda 21:08

A Szim Salom Hitközség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 5., szerda (OS) - A magyar progresszív zsidóságot képviselő Szim Salom és Bét Orim Hitközségek a teljes egyházi státusz visszaállítását kérik nyílt levelükben Orbán Viktor miniszterelnöktől.

    A mai nap estéjén a világ zsidó közösségeiben meggyújtják Hanuka ünnepének első lángját.
A Hanuka csodája azt tanítja, hogy a fényt meg kell őrizni, hogy beragyoghassa a világot, azaz hisszük, hogy a világban van helye az általunk is vallott haladó, humánus értékeknek. Ezért mi, a progresszív zsidóság magyar képviselői, hisszük, hogy hosszú évek hányattatása után hozzájárulhatunk Magyarország gazdagodásához is azzal, ha olyan közösségeket tudunk építeni, amelyek az évezredes zsidó hagyományokon alapulva segítenek eligazodni a XXI. században.

Ezért is kérjük Miniszterelnök Úrtól Hanuka első lángjának fénye mellől, hogy az egyházügyi törvény jelenlegi módosítása során törvényi úton adják vissza közösségeink számára a 2012 előtt már birtokolt (történelmi) bevett egyházi státuszunkat.     Kiadó: Szim Salom Hitközség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.