OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 23. csütörtök
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 11:06

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Az MGYOSZ nemzetközi konferencia keretében vizsgálta az elmúlt évek munkaerőpiaci változásait

        A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége képviselői, az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszék szakértői és elismert nemzetközi szakemberek részvételével került megrendezésre a "10 év Közép-Kelet Európa munkaerőpiacán" elnevezésű konferencia Budapesten az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán.
     A CEELAB elnevezésű kutatási projekt zárókonferenciáján beszámoltak a projekt eddig elért eredményeiről, a 2008-2018 közötti időszak munkaerőpiaci változásairól és a térség együttműködési lehetőségeiről. A projektet az MGYOSZ együttműködő partnerével az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékkel valósította meg, célja, hogy felmérje, a szociális partnerek hogyan vesznek részt a munkaerőpiaci reformok és intézkedések alakításában Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Montenegróban és Horvátországban.
     A konferenciát Dr. Rolek Ferenc az MGYOSZ alelnöke nyitotta meg, köszöntőjében kiemelte: “partnerekként fontos, hogy tanuljunk egymástól, áttekinteni azt, hogy melyek a közös vonások a régióban, milyen egyedei megoldások szolgálnak tanulságként a többi ország számára".
     Gyenes Zoltán az Európai Bizottság magyarországi képviseletében tartott előadásában a munkaerőpiac jelenlegi helyzetét vizsgálva elmondta: “a termelési kapacitás csúcsa közelében működik az Európai Unió gazdasága, ilyen magas kapacitás kihasználtság még nem volt jellemző, amely ezekben a hónapokban tapasztalható".


     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.