2018. december 18. kedd

2018. december 6., csütörtök 12:32

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - A Mozdonyvezetők Szakszervezete tiltakozik a munka törvénykönyve módosításának tervezete ellen.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete tiltakozik a munka törvénykönyve módosításának tervezete ellen. Az utóbbi évek jogalkotása – főként a 2012-ben hatályba lépett új munka törvénykönyve, majd 2014-ben a korkedvezményes nyugdíjazás intézményének megszüntetése – következményeképpen egyre nagyobb teher nehezedik a vasúti járművezetők, a vasutas munkavállalók vállára. Felelősségteljes munkájuk végzéséhez egyre kevesebb regenerálódásra, egyre kiszámíthatatlanabb munkaidő-beosztásra számíthatnak. Mind az egy naptári évben elrendelhető rendkívüli munkavégzés növelését, mind a több éves munkaidőkeret bevezetésének lehetőségét a munkavállalók számára hátrányos változásként élnénk meg, így ezeket elfogadhatatlannak tartjuk.
     Mindezek miatt a Mozdonyvezetők Szakszervezete támogatja a törvénytervezet elleni tiltakozásokat.

Kiadó: Mozdonyvezetők Szakszervezete