OS Országos Sajtószolgálat
2019. május 26. vasárnap
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 13:27

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Építési hiba miatt csúszik a József nádor tér befejezése - mikor kapják vissza a budapestiek a teret

        Egy éve kész kellene lennie a beruházásnak, de még ma sem látni, pontosan mikor kapják vissza a belvárosiak és a budapestiek a József nádor teret. A fő felelős a késésért a mélygarázs építője, a kormánykedvenc WHB-West Hungária Bau Kft. és annak kivitelezési hibája. A munkákkal elhalmozott udvari építtető volt megbízva azzal, hogy megépítse a mélygarázst és megcsinálja felette a talaj feltöltést a tükörsíkig.
     Statikai szakvélemények szerint azonban nem megfelelő teherbírással építette meg a mélygarázs födémét, ami így nem fogja elbírni a tervezett feltöltést és a felszín tervezett kialakítását.
     Az önkormányzat által megkezdett felszínrendezési munkákat ezért abba kellett hagyni. A kerület szerette volna elérni, hogy a beruházó oldja meg a problémát. Ez jelen esetben elsősorban a mélygarázs zárófödémének tehercsökkentését jelentette volna. Ezek a tárgyalások nem vezettek eredményre, így a kerület kénytelen volt saját szervezésében és költségére megoldást keresni, hogy ne húzódjon még tovább a tér kialakítása, ami így is jelentősen borzolja a környéken lakók és az üzlettulajdonosok idegeit. Ez a megoldás 135 millió forintba került eddig a kerületnek, ennyi ugyanis a teherkönnyítésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertesének díjazása.


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.