OS Országos Sajtószolgálat
2019. szeptember 15. vasárnap
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 13:51

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Megütötték a főnyereményt a szekszárdi fideszesek

        Hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a szekszárdi egykori húsüzem adásvétele miatt, amellyel milliárdos kár érte az államot, illetve az állami tulajdonú paksi ipari parkot, és ugyanekkora hasznot vághattak zsebre szekszárdi fideszes politikusok.
     Az 1990-es évek végén privatizált Tolna-Hús üresen álló szekszárdi üzemére másfél milliárdos jelzáloga volt bejegyezve az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banknak (MFB), még a kapuvári húsüzem működési támogatásának fedezeteként, amit a vállalat nem volt képes törleszteni. A fizetésképtelen tulajdonos, az M-Ingatlan Amida Kft. felszámolás alá került, de az 1,6 milliárdos kikiáltási áron nem kellett senkinek a könyv szerint 250-260 milliót érő ingatlan.
     Árverésen kívül viszont, 2017 augusztusában új tulajdonosa lett az üzemnek: a Cseppkő Faktor Zrt. A mérlegadatokból arra lehet következtetni, hogy a cég kevesebb, mint 400 millió forintért szerezte meg az ingatlant. Az MFB követelése soha nem térült meg – a jelzálogot nem sokkal később törölték is a tulajdoni lapról –, tehát az állami bankot egyértelmű kár érte.

     Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.