OS Országos Sajtószolgálat
2019. szeptember 15. vasárnap
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 15:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - DK: Mindent elárul a kormány szándékairól, hogy már most akadémiai pénzeket tart vissza és Palkovics miniszter sem ment el az MTA közgyűlésére

    Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nem jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia rendkívüli közgyűlésén, ahol az MTA elnöke arról beszélt, hogy a kormány már most visszatartja az Akadémia pénzének egy részét.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormány már most akadémiai pénzeket tart vissza és a miniszter is csak semmitmondó nyilatkozatokat tesz ahelyett, hogy személyesen megjelenne az Akadémia közgyűlésén, az mindent elárul a kormányzati szándékról. Teljesen egyértelmű, hogy az MTA semmi jóra nem számíthat az Orbán-csomag megszorításai és a szotyi-kultúra éveiben, ugyanúgy fogják tönkretenni az Akadémiát, ahogy a CEU-t elüldözték. A DK és az európai magyarok azon fognak dolgozni, hogy visszaállítsák a kulturális és szellemi élet renoméját az Orbán-kormány bukása után.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.