2018. december 18. kedd

2018. december 6., csütörtök 15:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - DK: Mindent elárul a kormány szándékairól, hogy már most akadémiai pénzeket tart vissza és Palkovics miniszter sem ment el az MTA közgyűlésére

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nem jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia rendkívüli közgyűlésén, ahol az MTA elnöke arról beszélt, hogy a kormány már most visszatartja az Akadémia pénzének egy részét.

A Demokratikus Koalíció szerint ha a kormány már most akadémiai pénzeket tart vissza és a miniszter is csak semmitmondó nyilatkozatokat tesz ahelyett, hogy személyesen megjelenne az Akadémia közgyűlésén, az mindent elárul a kormányzati szándékról. Teljesen egyértelmű, hogy az MTA semmi jóra nem számíthat az Orbán-csomag megszorításai és a szotyi-kultúra éveiben, ugyanúgy fogják tönkretenni az Akadémiát, ahogy a CEU-t elüldözték. A DK és az európai magyarok azon fognak dolgozni, hogy visszaállítsák a kulturális és szellemi élet renoméját az Orbán-kormány bukása után.

Arató Gergely
országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes