OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 15:50

A Gyermekétkeztetési Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Mikulás napján hatvan halmozottan hátrányos helyzetű vidéki gyereket vitt el a Gyermekétkeztetési Alapítvány a Grincs című animációs film bemutatójára. A kisiskolások beszélgethettek a film főszereplőjének hangját adó Nagy Ervinnel, még Mikulás-csomagot is kaptak tőle.

    Ez a nap életre szóló élmény lesz a gyerekek számára, akik közül nem mindenki járt még Budapesten, de moziba is legfeljebb kétévenként jutnak el. A közös élmény összeforrasztja őket, erről hónapokig fognak mesélni. Így értékelte a programot Gusztafil Ildikó, az oroszlányi Benedek Elek iskola intézményvezetője.
-Sosem láttam még szemüveges filmet. Ez szuper! Így lelkesedett a 3D élményért Attila,  a Cseppkő gyermekotthon 10 éves lakója, és hozzátette: az is nagyon jó volt, hogy Ervin bácsi eljött. Egy igazi színész!
Az ismertség kötelezettséget is jelent – vallja az alkalmi Mikulás, Nagy Ervin, aki tudja, milyen, sorsát is meghatározó találkozás volt az ő számára is, hogy gyerekként egyszer beszélgethetett Máté Gáborral. Ha nélkülöző gyerekekről van szó, rá kell szánni az időt, energiát – tette hozzá.
Az esemény alkalmából Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke a szervezet egyik fontos alapelvét erősítette meg. A nélkülöző, gyakran erősen ingerszegény környezetben élő gyerekeknek élményekre is legalább akkor a szüksége, van, mint ennivalóra.  Legalább ünnepkor, ez is jár az ebéd mellé!  

     Kiadó: Gyermekétkeztetési Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.