2024. április 25. csütörtök

2018. december 6., csütörtök 21:14

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Keleti bölcsesség, magyarosan frappáns csomagolásban. A világháló meghatározó alakja lett Śivarama Swami. Már több mint 80.000 ember követi a magyar származású jógi bölcsességeit.

Śivarama Swami szerzetes, író, bhakti-jógi, aki az ősi védikus írások alapján csaknem 50 éve kutatja, és tanítja, hogyan hasznosítható a spirituális lelki tudomány a modern kor embere számára. A Swami Magyarországon született, majd Kanadában nőtt fel. Az ősi jógaírásokkal még az Egyesült Államokban ismerkedett meg, majd útja Indiába vezetett, ahol több évtizeden keresztül tanulmányozta a Föld legősibb civilizációját és bölcsességét, a védikus kultúrát. Figyelmével már nagyon korán az élet mélyebb kérdései felé fordult, s arra volt kíváncsi, hogyan lehetséges az, hogy az egyszerűbb életmódot, de magasabb szintű spiritualitást gyakorló emberek a látszólag kevesebb örömforrás ellenére mégis boldogabban élnek?

Tapasztalatai sokrétűek. Több évtizede él szerzetesként, bejárta a világot, mérnöki tanulmányokat folytatott, saját tervei alapján épített meg egy ökofalut, részt vett a srí lankai cunami áldozatainak mentésében, meditációs központokat nyitott. Mára tudományos munkássága és publikációi mellett fontosnak tartja, hogy az önmegismerésről szóló tudás érthető, könnyen alkalmazható formában széles körben is ismertté váljon. Utazik, riportokat, előadásokat tart külföldön és hazánkban.

www.facebook.com/sivaramaswamiHu
www.sivaramaswami.hu