OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. december 7., péntek 12:44

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 7., péntek (OS) -

        2018. december 6-7-én került megrendezésre a Bel- és Igazságügyi Tanács ülése Brüsszelben. A magyar delegációt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára vezette a belügyi napon. Az ülésen az alábbi témákat tárgyalták meg a delegációk.
     Az Európai Határ- és Parti Őrségről szóló rendelet módosítása kapcsán Magyarország általánosságban támogatja, hogy az Ügynökség a harmadik országbeli állampolgárok visszaküldéséhez kapcsolódó technikai és műveleti segítséget nyújtson a tagállamok számára. Az együttműködés azonban nem terjedhet túl a tagállamok támogatásán, Magyarország elutasítja, hogy Brüsszel elvegye a tagállamoktól a határvédelem jogát, a Frontex nem vehet át tagállami hatáskörbe tartozó feladatokat. Fontos továbbá, hogy az új rendelet ne nehezítse vagy korlátozza a tagállamok harmadik országokkal megvalósított gyakorlati együttműködését.
     A Visszatérési Irányelv módosítására tett javaslat a Bizottság által 2018. szeptember 12-én kiadott migrációs intézkedéscsomag részét képezi.  Alapvető célja, hogy jelentősen növelje az illegális migránsok visszatérésének számát, valamint egy hatékonyabb európai visszatérési politikára irányuló javaslatot terjesszen elő. Magyarország alapvetően egyetért a módosításokkal, néhány ponttal kapcsolatban látjuk szükségét további egyeztetésnek.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.